Met het doorlopen van deze stappen ben jij binnen no-time een video expert!

Start

Open de applicatie en je komt als eerst in je video overzicht terecht. Hier kan je al je gemaakte video's terugvinden. Wil je aan de slag met het maken van een nieuwe video? Het maken van een video start je door op de '+' rechtsonder in je scherm te drukken. Heb je vragen of wil je geholpen worden bij een bepaalde stap? Raadpleeg Emily onder de 'i' rechtsboven in je scherm. Naast de juiste ondersteuning bij iedere stap kan je vanuit hier ook live chatten met een van onze video experts!

Wat is het doel van je video
Kies allereerst het doel van je video. Wij bieden alvast wat opties aan. Je kan er natuurlijk ook zelf een bedenken.

Stel je verhaallijn samen
Hier kan je aan de slag met het maken van jouw eigen verhaallijn. Deze pagina bestaat uit twee delen:

1. Jouw verhaallijn: Dit zijn de verschillende takes die je op gaat nemen. Als je een keer klikt op een deel uit jouw verhaallijn zal deze uit de verhaallijn gehaald worden en verplaatst worden naar suggesties.
  2. Suggesties: Hier staan verschillende onderdelen die je toe kan voegen aan jouw verhaallijn. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een onderdeel toevoegen!

Als je alle onderdelen hebt bedacht die binnen jouw verhaallijn passen en je de volgorde van de verschillende takes wil aanpassen kan je dit doen door het onderdeel uit de verhaallijn langer ingedrukt te houden en naar de gewenste plek te slepen. Als je de gewenste takes hebt geselecteerd klik je onderin op ‘script schrijven’.

Script schrijven
Nu kan je aan de slag met het uitschrijven van de verschillende takes. Deze tekst zal ook terugkomen als autocue in het scherm. Als je alle takes hebt uitgeschreven kan je door naar het opnemen van de takes. Hiervoor klik je op ‘takes opnemen’

Takes opnemen
Iedere take neem je apart op. Als je start met het opnemen van de take telt hij nog 5 seconde af. Je kan ook je script nog aanpassen en de take opnieuw opnemen. Hiervoor klik je op ‘wijzig script’. Let op: hiermee gaat je take verloren! Je kan de take ook met hetzelfde script opnieuw opnemen. Klik hiervoor op ‘opnieuw’. Dit kan je zo vaak herhalen als gewenst.

Je kan de opgenomen video altijd nog inkorten (trimmen) door in onder de opname de balk te vergroten of verkleinen. Als je tevreden bent swipe het scherm dan naar links en je kan aan de slag met het opnemen van take 2, enzovoort. Als je tevreden bent met alle takes kan je de video afmaken met styling

Style jouw video
Bij de styling heb je keuze uit drie opties:

Van links naar rechts:

1. Voeg een logo toe
  2. Voeg titelkaarten toe (naam en functietitel)
  3. Pas de helderheid aan

Ben je helemaal tevreden? Klik dan op ‘ik ben klaar’ en bedenk een titel. Je kan je video nu delen via verschillende kanalen! Let op: je kan de video niet meer achteraf wijzigen!

Wil je graag meer hulp video's? Bekijk dan onze Vormats University.

Succes met het maken van video's!

Heeft u het antwoord gevonden?