Hoe installeer ik de Vormats Desktop App?

Compatibiliteit apparaten voor Vormats

De minimale systeemvereisten om de Vormats desktop app te gebruiken

De desktop-app biedt een manier om video's op te nemen zonder de internetbrowser te gebruiken en wordt geïnstalleerd als onafhankelijke software.

Het opnemen van meerdere videostreams naast audio kan belastend zijn voor uw computer. Om deze reden hebben we enkele richtlijnen voor minimale systeemvereisten opgesteld om ervoor te zorgen dat uw apparaat en Vormats compatibel zijn.

Hardware vereisten:
De kwaliteit van de opname is gerelateerd aan de prestaties van de hardware. Als het apparaat van lage kwaliteit is is of momenteel beperkte bronnen beschikbaar heeft, zal de kwaliteit, namelijk de frames per seconde bij het opnemen, worden beïnvloed.

Onderstaande vereisten zijn een minimum om de desktop-app te ondersteunen.

Windows:

Windows 7 of hoger (alleen 64-bit)
Intel Pentium 4-processor of nieuwer die geschikt is voor SSE2
Met ten minste 512 MB RAM geheugen (ten minste 4GB is aanbevolen)

Mac:

OSX 10.14.6 of hoger (alleen 64-bit)
512 MB RAM geheugen (ten minste 4GB is aanbevolen)

Installeren:

Download de laatste versie hier
Selecteer het installatieprogramma op basis van uw besturingssysteem en vereisten:

Voor Windows heeft het .exe bestand de voorkeur voor installatie en .msi heeft de voorkeur voor distributie van Intune (of stille installatie)

Veiligheidsnotificaties tijdens het installeren:

Besturingssystemen kunnen het installatieprogramma markeren als niet geverifieerd. Ze bieden echter manieren om het toch te installeren.

Windows:

Klik op “More info” → Klik op “Run anyway”

"Run Anyway via Microsoft SmartScreen

Mac:

Open “System Preferences” → “Security & Privacy” → Klik op “Open Anyway”

"Open Anyway" op Mac (OSX)

Bekende beperkingen:

Externe werkruimten

Citrix en VMWare werkruimten, laten op Windows in volledig scherm geen webcamvoorbeeld zien, maar staan schermopname wel toe. Een tijdelijke oplossing voor dit probleem is het uitvoeren van de werkruimte in de venstermodus door het volgende te doen:

Citrix: inschakelen Hotkeys in Citrix

VMWare: Klik op CTRL + ALT + ENTER in de volledige schermmodus

Meerdere camera-applicaties op Windows

Op Windows is het niet mogelijk om meerdere camera-applicaties tegelijk te laten draaien, zoals bij de Vormats Desktop App wel het geval is. De camera stopt pas met laden als de camera beschikbaar is.

Bijgewerkt op: 09/01/2023