Hoe voeg ik ondertitels toe?

Ondertitels toevoegen aan je video's maakt het eenvoudiger voor je kijker om jouw video te bekijken. Daarnaast bereik je een grotere doelgroep (denk aan slechthorenden of doven) die je video anders niet kunnen volgen. Het is een gegeven dat 85% van alle Facebook video's worden bekeken zonder audio. Des te belangrijker om je video's te voorzien van ondertiteling. We leggen je in dit artikel uit hoe je ondertitels toevoegt aan je video.

Let op: Momenteel is het alleen mogelijk om via de Vormats Mobile app ondertitels toe te voegen.

Ondertitels toevoegen

Zorg ervoor dat je eerst al je scènes hebt opgenomen

Klik op de Ondertitels optie.

Als je de Ondertitels optie niet kan selecteren, betekent het dat je nog een scène hebt waar geen video aan is toegevoegd. Ondertitels kunnen pas worden toegevoegd als alle scènes zijn opgenomen.

Ondertiteling toevoegen

Selecteer de taal die je in de video spreekt en klik op Voeg ondertitels toe.

Controleer de ondertitels en wijzig waar nodig.

De ondertitel optie werkt erg accuraat, maar zal soms foute ondertitels toevoegen bij o.a. namen of afkortingen.

Ondertitels wijzigen

Klik op het potlood icoontje. ✏️

Wijzig de tekst handmatig.

Klik op Sluiten om de wijzigingen op te slaan.

Ondertiteling wijzigen

Bijgewerkt op: 04/05/2023