Een call-to-action knop toevoegen aan een video op Web

Ben je er klaar voor om je video's interactief en aantrekkelijker te maken? Nodig je kijkers eenvoudig uit om actie te ondernemen, of het nu gaat om aanmelden, meer ontdekken of het delen van een link die in je video wordt vermeld.

Om een call-to-action knop aan je video toe te voegen, open je de pagina met videodetails en kies je de optie Call-to-action (CTA).

Als de video nog geen CTA heeft, wordt deze automatisch toegevoegd. Anders zie je alle CTA's van de video.

Opslaan van je CTA: Voer de tekst voor de knop in en voeg de link toe in de zijbalk. Links kunnen beginnen met 'www', 'https://' of 'http://'.

Je kan de CTA personaliseren door in de zijbalk de lettertype-instellingen, tekst- en knopkleur (afgestemd op de beschikbare opties van de CMS-manager), de plaatsing van de knop, lettergrootte en de afronding van de knop aan te passen.

Veranderingen zijn direct zichtbaar, zodat je meteen kan zien hoe je CTA eruitziet voor je publiek.

Onder de videospeler vind je een schuifregelaar die de duur en het startmoment van de CTA aangeeft. Hier kan je de duur aanpassen door de regelaars te verslepen.

Als de CTA een rode rand heeft, betekent dit dat de tekst of link ontbreekt of niet klopt. In dat geval worden de wijzigingen niet opgeslagen.

Om een CTA te verwijderen, klik je op het prullenbakicoon onder de CTA-schuifregelaars.

Heb je een verkeerde positie gekozen? Geen probleem! Je hoeft de CTA niet te verwijderen, verschuif deze simpelweg naar de juiste plek met het verplaatsicoon.

Nieuwe CTA toevoegen: Met de knop 'Nog een call-to-action toevoegen' kun je nog een CTA aan je video toevoegen. Dit kan alleen als de bestaande CTA geldig is (dus met correcte knoptekst en link) en deze niet overlapt met een andere CTA.

Het toevoegen van de volgende CTA is alleen beschikbaar als de huidige geldig is (de knoptekst en link zijn gespecificeerd en correct) en deze niet wordt overlapt met een andere CTA.

Opslaan en delen: Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan zodra je klaar bent. Kopieer de link en deel je video met de wereld :)

Bijgewerkt op: 30/11/2023