Hoe u uw videotheek op Web gebruikt

Videotheek

Uw videobibliotheek op de Vormats Web-app verdeeld in verschillende secties, namelijk:

Video's
Mappen
Teammappen
Archief

Deze secties zijn toegankelijk via de linkerzijbalk die beschikbaar is na inloggen.

Videos

Nadat u bent ingelogd op de Vormats Web-app, wordt u direct doorgestuurd naar deze pagina. Hier ziet u een lijst met uw video's die niet tot mappen of teammappen behoren. U kunt een video zoeken op naam, een map maken of de extensie openen om een nieuwe video op te nemen of te uploaden.

De video's worden weergegeven als kaarten, elk met een titel, miniatuur, auteur, aantal weergaven en de datum van de laatste wijziging. Door op een kaart te klikken, wordt u naar de detailpagina geleid.

Nadat u de muisaanwijzer op de videokaart hebt geplaatst, ziet u een menuknop die wordt weergegeven door drie stippen. Als u op deze knop klikt, wordt een lijst met beschikbare acties voor de video weergegeven.

U kunt ook eenvoudig op de videokaart klikken (exclusief het miniatuurgebied) om een rechterzijbalk te openen die dezelfde opties bevat, zoals eerder vermeld. Deze zijbalk biedt u alle beschikbare acties voor de video. Er is een optie om meerdere video's te selecteren en acties uit te voeren zoals ze allemaal tegelijk verplaatsen, archiveren of verwijderen.

U kunt de weergave omschakelen van kaarten naar een lijstindeling. Deze voorkeur wordt bewaard en behouden totdat u uitlogt.

Mappen

Op deze pagina worden uw persoonlijke mappen weergegeven, die u kunt gebruiken om uw video's te ordenen. Op deze pagina kunt u een nieuwe map maken, een nieuwe video opnemen of uploaden en een map op naam zoeken.

Net als bij videokaarten hebben mappen een menu dat acties biedt voor individuele mappen en groepsacties voor meerdere mappen, zoals archiveren of verwijderen.

Team

De teammappen worden op dezelfde manier weergegeven als gewone mappen, maar met aanvullende informatie over uw rol en de leden die aan die map zijn gekoppeld. Afhankelijk van uw rol verschillen de acties die beschikbaar zijn in het mapkaartmenu.

Als u niet de eigenaar bent van een teammap en alleen een deelnemer bent, kunt u de optie 'Verwijderen' selecteren om de map uit uw weergave te verwijderen. Bijdragers hebben echter nog steeds toegang tot de map. Alle video's die u in de map hebt geplaatst, worden teruggezet in uw persoonlijke bibliotheek.

Archief

In plaats van video's te verwijderen, heb je de mogelijkheid om ze uit de hoofdlijst naar het archief te verplaatsen. U kunt ze vervolgens indien nodig herstellen. Deze pagina bevat zowel gearchiveerde video's als mappen, die zijn onderverdeeld in afzonderlijke tabbladen. De beschikbare acties voor gearchiveerde items zijn Uit archief halen en Verwijderen. Bovendien kunt u binnen elk tabblad naar video's of mappen zoeken op basis van hun titel.

Bijgewerkt op: 22/06/2023