Hoe werkt Two-Factor Authentication (2FA)?

Sommige bedrijven hebben hoge beveiligingsstandaarden en hebben de voorkeur dat gebruikers inloggen met Two-Factor Authentication (2FA). Dit artikel legt uit welke vereisten er nodig zijn om gebruik te kunnen maken van 2FA en legt stap voor stap uit hoe je 2FA gebruikt met de Vormats app.

Vereisten:

2FA moet zijn geactiveerd voor jullie Vormats account. Als je gebruik wil maken van 2FA, stuur dan een mail naar support@vormats.com

Een Authenticator app, bijvoorbeeld: Google Authenticator of Microsoft Authenticator

Note: De authenticator app die is gebruikt in deze handleiding is Google Authenticator.

Het instellen van 2FA

Belangrijk: Als je nog niet voor de eerste keer bent ingelogd in je Vormats account, zorg er dan voor dat je eerst de stappen volgt in de installatie instructies die je per mail hebt ontvangen.

Log in met je Vormats inloggegevens: e-mailadres en wachtwoord

Nadat je bent ingelogd zie je een uitleg hoe je de Vormats app kan koppelen met je authenticator app.

Kopieer de code. Tip: Druk op de paarse knop om de code gemakkelijk te kopiëren.

Open je authenticator app

Maak een nieuw account aan in je authenticator app

Geef een naam aan je account (bijvoorbeeld: Vormats)

Plak de code die je in stap 3 hebt gekopieerd.

Kopieer de tijdelijke code van de authenticator app en ga terug naar de Vormats app.

De tijdelijke code zal automatisch worden ingevuld in de Vormats app. Nadat je op Volgende hebt geklikt zal 2FA zijn geactiveerd voor jouw Vormats account.

Inloggen met 2FA

Log in met je Vormats inloggegevens: e-mailadres en wachtwoord

Open je authenticator app

Kopieer de tijdelijke code

Ga terug naar de Vormats app. De tijdelijke code wordt automatisch ingevuld

Klik op Volgende en je bent ingelogd 👍🏻

Bijgewerkt op: 09/06/2022